Macrodiet2022-04-21T11:30:45+02:00

Macrodiet

ALIMENTANT PERSONES, NODRINT EXPERIÈNCIES
Servei de menjador
Sense glúten
Residències
Col·legis
MACRODIET

Descobreix el que
et podem oferir

El departament de Macrodiet es dedica a la gestió del servei de menjadors col·lectius, en centres educatius i en residències. Oferim menjar casolà i cuinat al moment de manera que mantingui el valor nutricional de cada plat. Utilitzem les instal·lacions pròpies de cada centre, per tal d’aconseguir el màxim rendiment i poder atendre amb major flexibilitat i rapidesa les necessitats puntuals o imprevistes dels i les clientes. A més a més, elaborem la dieta nutricional consensuada amb el centre, i millorem substancialment el preu del menú.

El servei de menjadors ofereix els serveis de selecció i relació amb els proveïdors, la gestió econòmica i administrativa, la tramitació de diferents modalitats de cobrament, l’atenció personalitzada per a cada centre, el compliment de la legislació vigent en termes d’higiene i seguretat alimentaria, i la creació i elaboració de menús nutricionalment i dietèticament correctes, orientats a una dieta mediterrània. També gestionem el servei de celebracions especials com xocolatades, sopars o dinars de final de curs, supervisem el servei, contractem el personal de cuina i servei, atenem i agilitzem les substitucions necessàries per baixes mèdiques i altres imprevistos, i formem a tota la plantilla de manera que puguem assegurar la màxima seguretat en la manipulació dels aliments i en la higiene de les instal·lacions.

Com ens organitzem?

Pel que fa a l’organització interna, la nostra estructura permet optimitzar el servei per aconseguir la millor qualitat-preu. Per això el servei de menjadors té tres figures clau. En primer lloc, el o la dietista és la persona encarregada de la planificació dels menús i qui vetlla per la seva bona elaboració. També té en compte les necessitats especials dels comensals com podrien ser al·lèrgies, intoleràncies, etc. A continuació hi ha el cap de serveis i supervisions, que és l’interlocutor de client-empresa-treballadors/es, i per tant la part més important a l’hora de controlar i coordinar la realització del servei. I finalment, cuiners/es i ajudants de cuina, que realitzen les tasques diàries assignades.

Com planifiquem els menús?

L’estructura i la planificació dels menús té l’objectiu de facilitar una ingesta saludable mitjançant una oferta suficient, equilibrada, variada i adaptada a les característiques i necessitats dels i les comensals. En la programació dels menús tenim en compte tant aspectes nutricionals com sensorials (textures, temperatures, sabors), i proposem la utilització de tècniques culinàries variades i apropiades a les característiques de cada grup. Els nostres menús compleixen cinc normes bàsiques: inclouen sempre verdures i hortalisses, aporten una bona quantitat de fibra dietètica, asseguren l’adequat contingut en calci, eleven el nivell vitamínic dels menús amb aliments crus, i contenen la dosi justa de proteïnes.

Quins controls de qualitat tenim?

Les empreses del sector alimentari som responsables de garantir que es comercialitzin només aliments segurs. Una manera de complir amb aquesta obligació és seguir el sistema d’Anàlisis de Perills i Punts de Control Crítics (APPCC) per garantir que els productes alimentaris siguin adients pel que fa a la seguretat alimentària i per evitar la possibilitat que produeixin efectes nocius sobre la salut. És per això que garantim una formació adequada en termes d’higiene dels aliments a tot el personal, complim amb el Reial Decret 3484/2000 relatiu a les normes d’higiene per a l’elaboració, distribució i comerç de menjars preparats, i comptem amb un equip responsable de supervisar la qualitat del servei i la seguretat i higiene alimentària.

MACRODIET

Amb quins certificats comptem?

A Macrodiet la salut de nens i joves és el més important. Per això, a més de tenir en compte els nutrients que necessiten els estudiants per al seu correcte desenvolupament, vetllem per la qualitat i seguretat alimentària dels alumnes. També, d’aquells que tenen al·lèrgies.

Una motivació que ens ha portat a formar al nostre personal de cuina i sala en gestió d’al·lergògens com el gluten, a garantir espais que evitin la contaminació creuada i, amb això, a aconseguir el distintiu “Sense Gluten”. Acreditació que atorga l’Associació de Celíacs de Catalunya a les empreses que garanteixen la seguretat alimentària de les persones amb celiaquia o intolerància al gluten.

Contacta’ns
MACRODIET

Residències

La bona alimentació és la satisfacció completa de les necessitats d’una persona, depenent de factors com l’edat, la complexió física, les activitats diàries. Amb Macrodiet, els i les estudiants residenciats tenen la garantia d’obtenir l’alimentació equilibrada necessària per al desenvolupament de les seves activitats acadèmiques.

Molts i moltes joves residents estan experimentant viure fora de casa per primera vegada, per tant, no han tingut l’oportunitat de menjar fora del seu context familiar. A més, si es tracta d’un estudiant universitari, l’alimentació és un aspecte molt important, ja que es tracta d’una persona amb una alta demanda d’energia, actiu, i que permanentment realitza esforços físics i mentals. Per això un bon servei de menjador a la residència estudiantil els assegurarà l’accés a menús complets, balancejats i amb racions suficients.

Contacta’ns
MACRODIET

Col·legis

Els menjadors escolars actualment són una necessitat per a gran part de les famílies, ja que els horaris laborals i el ritme de vida no permeten la conciliació familiar. És per això que és important garantir, supervisar i controlar els aliments als quals té accés la població infantil. Macrodiet proporciona menjar de qualitat, promou hàbits higiènics, alimentaris i de convivència als àpats, i potencia la varietat i identitat gastronòmica de la zona. A més a més, procura oferir una gran varietat d’aliments i preparacions, ja que això afavoreix al creixement i desenvolupament dels infants i al procés d’aprenentatge d’hàbits i diversificació alimentaria.

El nostre equip de dietistes i nutricionistes s’encarrega de la planificació dels menús de cada centre, tenint en compte tots els aspectes anteriors. De la mateixa manera, tenim en compte les diferents al•lèrgies, intoleràncies, creences religioses i/o dietes de les famílies, oferint menús Halal, vegetarians, vegans, sense lactis, etc. A més oferim la possibilitat d’escollir l’opció de menú bio-ecològic, on, preferentment, s’hi troben aliments de producció ecològica, integrals i verdures fresques i de temporada. També es facilita a les famílies la programació i unes pautes per garantir una ingesta adequada als sopars, de manera que es cobreixin les necessitats nutricionals pròpies de cada edat.

A més a més, Grup Macrolim de Serveis ofereix el servei de lleure educatiu i monitoratge escolar a través de Macroesplay. És a dir, oferim la possibilitat de disposar de dos serveis units i coordinats, amb tots els avantatges que això suposa: una sola empresa ho gestiona tot, fet que facilita la comunicació, més fluida i imminent.

Contacta’ns

Notícies

Preus dels menús dels menjadors escolars

29 de desembre de 2022|

Els preus dels menús de menjadors escolars poden patir una pujada del 25% arran del futur Reial Decret per fomentar una alimentació saludable i sostenible als centres educatius, projecte que s’ha presentat des del Ministeri de Consum. Prenent com a objectiu aconseguir l’accés a una nutrició de qualitat, basada en el [...]

Quins serveis auxiliars necessiten les residències d’estudiants?

17 de novembre de 2022|

Cada any milers de joves comencen els seus estudis postobligatoris lluny de la seva ciutat natal. Alguns tenen la possibilitat de llogar un habitatge o mudar-se a un pis d'estudiants, però la millor solució per a molts és allotjar-se a una residència d'estudiants. I és que les residències d'estudiants reuneixen tot [...]

CONTACTE

Estarem encantats d’atendre’t

Carrer del Freser, 75, 08026 Barcelona

934 55 15 49

macrolimgrup@macrolimgrup.com

ENVIAR UN MAIL
NEWSLETTER

Subscriu-te i no et perdis les últimes novetats dels nostres serveis    He llegit i accepto les Condicions Generals i la Política de Privacitat.
    Go to Top