Afavoreixen la socialització, incentiven el treball en equip, desenvolupen noves habilitats i competències… Sens dubte, les activitats extraescolars tenen múltiples beneficis per als nens i nenes que les realitzen. Malgrat això, perquè els petits de la casa es beneficiïn de tots els seus avantatges, és important que les gaudeixin. Però, com triar les activitats extraescolars perfectes per als nostres fills?

Escolta al teu fill o filla

L’anglès, el xinès, el piano o el violí són activitats beneficioses per als més petits: afavoreixen el desenvolupament cognitiu, desenvolupen la seva creativitat, posen a prova la seva memòria i les seves habilitats de comunicació. Però que siguin beneficioses no significa que siguin del seu grat. És necessari tenir en compte els seus gustos i triar les activitats extraescolars que els motivin. En cas contrari, es convertiran en una obligació i deixaran de ser favorables per al seu desenvolupament.

Tingues en compte les seves habilitats i capacitats

En moltes ocasions, ens agradaria que els nostres fills i filles es convertissin en esportistes d’elit o en músics de prestigi però, si no disposen de les habilitats i talents necessaris, difícilment arribaran a complir les nostres expectatives i tant ells com nosaltres acabarem frustrats. Si volem que els més petits es sentin realitzats en qualsevol àmbit de la seva vida, haurem de tenir en compte els seus gustos i capacitats i, molt important, no bolcar els nostres desitjos en ells. La seva autoestima i benestar és clau.

I què passa si són ells els que volen realitzar una activitat que requereix unes habilitats i talents dels quals creiem que no disposen? Amb tacte i calma, els explicarem detalladament en què consisteix l’extraescolar i quines destreses haurà de desenvolupar. Si malgrat això volen triar l’activitat extraescolar, els apuntarem. Si gaudeixen, les habilitats i capacitats es poden treballar y millorar.

Tenir en compte les capacitats i habilitats dels nens i nenes és imprescindible per a triar les activitats extraescolars

 

Revisa la seva ubicació

A vegades, a l’hora de triar activitats extraescolars ens centrem en el tipus de proposta i deixem a banda la seva ubicació. Un aspecte fonamental i que, a la llarga, pot fer que una activitat beneficiosa es converteixi en un problema tant per a adults com per als infants.

Per a evitar-ho, haurem d’optar per aquelles activitats que tinguin lloc al mateix centre educatiu o, en cas contrari, prop d’aquest espai o del domicili familiar. D’aquesta manera, a més d’estalviar temps i diners en els desplaçaments, facilitarem la conciliació i evitarem el cansament que suposa desplaçar-se d’un lloc a l’altre.

Assegura’t que tinguin temps per al descans

Tenir temps per a dinar o berenar, per a jugar amb els amics, per a fer deures o per a descansar és fonamental. Per això, hem d’evitar sobrecarregar al nostre fill o filla amb infinitat d’activitats extraescolars i prioritzar aquelles que els permetin gaudir de l’oci i l’aprenentatge al mateix temps. No oblidem que són un complement, no una obligació.

 A Macrolim Grup som experts en oci educatiu i lleure. Necessites assessorament? Contacta amb nosaltres i t’ajudem.