Se sap que la higiene i la desinfecció són fonamentals per a la salut de les persones. El que molta gent desconeix és que, a més de ser claus per al benestar i qualitat de vida dels ciutadans, ho són per al bon funcionament d’escoles, instituts, universitats i empreses. Perquè, quan parlem de centres d’ensenyament i de treball, neteja i productivitat van de la mà. Tant és així que, segons un estudi publicat als mitjans de comunicació, els espais nets i ordenats registren un 13% més de productivitat que aquells que estan bruts i desordenats.

Una xifra que posa en evidència la importància de la higiene i desinfecció per al rendiment de treballadors i estudiants, però també per a la seva satisfacció. I és que, malgrat tractar-se de conceptes diferents, un i altre es retroalimenten donant com a resultat espais més productius, agradables i saludables tant a nivell físic com emocional.

No és d’estranyar. No és el mateix treballar a una oficina bruta i desordenada que fer-ho en una on les superfícies estan desinfectades i en ordre, on el mobiliari i infraestructures estan en perfecte estat i on es nota que la neteja hi és present. La concentració no és la mateixa i els resultats i relacions entre treballadors tampoc.

 

Neteja, productivitat i satisfacció són termes que estan relacionats.

D’aquí que institucions i empreses hagin de donar-los la importància que es mereixen i invertir en neteja i productivitat. A més d’incrementar els resultats anuals i augmentar el sentit de pertinença dels seus membres, aporta molts altres beneficis:

1. Millora la seva imatge

A Macrolim Grup ho hem dit en moltes ocasions. Les instal•lacions d’una empresa o centre educatiu diuen molt de la seva filosofia i manera de treballar. Mantenir-les netes i en bon estat millora la percepció que tenen clients, empleats i alumnes d’elles i, per tant, de la seva imatge de marca.

2. Redueix l’absentisme

Treballar o estudiar en un entorn brut i desordenat no és agradable i, en moltes ocasions, és motiu d’absentisme estudiantil o laboral.

3. Prevé accidents i malalties

La pols, la brutícia i la falta de ventilació no només afecta la salut mental dels treballadors, també a la física. Disminueix la qualitat de l’aire de recintes i oficines, provocant un augment de problemes respiratoris i malalties causades per virus i bacteris.

 A Macrolim Grup som experts en neteja professional. Necessites assessorament? Contacta amb nosaltres i t’ajudem.