A Macrolim Grup no ens cansarem de dir-ho: el disseny de la teva empresa és un reflex dels teus valors i de la teva manera de treballar. Per això, a més a més de cuidar al màxim la higiene i neteja dels espais, és imprescindible que tinguis en compte la seva ambientació. Crear espais acollidors i ordenats que transmetin tranquil•litat és molt important pel benestar, i generen, alhora, més productivitat. Aquests llocs poden ambientar-se de moltes maneres, però aquí et presentem els jardins interiors, que són una opció perfecta per a aconseguir aquests objectius.

Com el seu nom indica, els jardins interiors són petits vergers que s’integren a l’espai i, d’aquesta manera, aporten un punt càlid a l’ambient. També contribueixen a la seva neteja i regeneració, ja que les plantes, amb la seva respiració, ajuden a eliminar els Compostos Orgànics Volàtils (COV) que s’acumulen en l’aire i que són negatius per a la nostra salut.

A més a més, també beneficien la imatge corporativa, ja que contribueixen a reforçar-la, i permeten dividir llocs de treball i crear ambients. És un recurs perfecte, per exemple, per a aquelles oficines tipus ‘loft’ que no tenen parets i requereixen solucions originals per a preservar la intimitat dels treballadors i treballadores.

Els jardins interiors beneficien la imatge corporativa, ja que contribueixen a reforçar-la.

Per tant, malgrat que tots els jardins interiors aporten un valor afegit, no totes les empreses poden recórrer al mateix tipus de muntatge si volen treure profit de l’espai i de les seves possibilitats. Les característiques arquitectòniques i les necessitats productives, per exemple, tenen un pes important a l’hora de decidir els components que cal incloure. Per aquesta raó, us proposem diverses idees:

Tests flotants

Ideal per a oficines petites o ‘lofts’. En estar penjats del sostre, no requereixen parets per a la seva subjecció i poden situar-se en qualsevol espai sense importar la seva grandària. L’ideal és utilitzar recipients de vidre que ens permetin veure el seu contingut i utilitzar plantes específiques per a interior. També és important triar zones lluminoses per a la seva ubicació.

Jardí interior vertical

Perfecte per a espais grans o ‘lofts’. Poden situar-se a les parets i murs, o bé, utilitzar panells com a separador d’ambients. Com en el cas dels tests flotants, haurem d’optar per plantes d’interior i, si pot ser, per zones lluminoses i on no hi hagi canvis bruscos de temperatura.

Jardí interior horitzontal

Excel•lent per a aquelles empreses que compten amb un pati interior o per a aquelles que, malgrat no comptar-hi, disposen de l’espai suficient per a situar aquest tipus d’estructures. Es tracta de jardins que, igual que els d’exterior, utilitzen el sòl com a plataforma. En funció de l’espai que disposem, es poden plantar a terra o utilitzar tests, però caldrà tenir en compte el tipus de plantes perquè, com en la resta d’opcions, han de ser d’interior.

 A Macrolim Grup som experts en jardineria per a institucions públiques i privades. Necessites assessorament? Contacta amb nosaltres i t’ajudem.