S’acosten les festes nadalenques i, per tant, una de les èpoques més especials de l’any. No obstant això, també és un dels moments més complicats per a les famílies. Què fer durant les gairebé tres setmanes de vacances escolars? Com evitar que els nens i nenes passin hores davant del televisor? Després d’uns primers dies d’oci i creativitat, les idees s’acaben i els més petits es comencen a avorrir a casa. I és que ni tan sols les noves joguines serveixen per a entretenir-los! A Macrolim Grup sabem que aquest període pot ser molt estressant per a grans i petits, però també creiemque es pot convertir en una bona manera de passar temps de qualitat en família.

Per a tot això, us proposem sis activitats per tal que el Nadal amb nens, a més d’entretingut, sigui un moment de connexió familiar.

1. Manualitats

Les manualitats mai fallen, i encara menys per Nadal. Pots fer adorns per a l’arbre, garlandes per a decorar la casa, felicitacions per a familiars i amics, confeti per a celebrar el Cap d’Any, o, si encara no han enviat la carta als Reis Mags, una postal decorada que no podran oblidar. A més de ser una activitat molt creativa i divertida, no requereix grans despeses: amb alguns folis i cartolines, tisores de punta arrodonida i pintures aptes per a infants és suficient per a passar el matí o la tarda.

2. Receptes nadalenques

Cuinar amb els més petits és una activitat que, a més d’entretinguda, és molt completa: fomenta la creativitat, treballa la psicomotricitat, ajuda a fer que provin i descobreixin nous sabors i textures, potencia el treball en equip… Per tant, per què no posar-la en pràctica durant les vacances nadalenques? Podem preparar galetes de gingebre, massapans casolans, torró de xocolata o muffins amb decoració nadalenca, i, d’aquesta manera, passar un Nadal amb nens tant divertit com gustós.

Cuinar, fer manualitats, anar al teatre... Activitats per a un Nadal amb nens perfecte.

3. Lectura en família

Encara que la lectura hauria de ser una activitat a realitzar cada dia en família, els pares i mares no sempre disposem del temps necessari per a dedicar-nos-hi. Així que no hi ha cap pla millor que aquest per a un Nadal amb nens. A més de compartir l’amor pels llibres, els donem l’oportunitat d’ampliar el seu vocabulari, de millorar la seva concentració i d’expressar-se correctament.

4. Sortides al camp i a la ciutat

Els nens i nenes necessiten passejar, córrer, jugar… I, si és a l’aire lliure, millor. Per això sempre és una bona opció aprofitar les vacances per a anar a espais rurals i estar en contacte amb la naturalesa, o bé per a endinsar-se a la ciutat i contemplar les llums nadalenques, els pessebres vivents o els mercats d’artesania tan típics d’aquestes dates. Sortir de la rutina i de les zones conegudes fa que la seva curiositat augmenti, i també motiva les seves preguntes i desperta les seves ganes de conèixer el món.

5. Tarda de cinema

Un clàssic de les festes de Nadal: les tardes de cinema a casa o fora de la llar sempre són una bona opció. Per tal que siguin veritablement especials han d’incloure pel•lícules nadalenques i xocolata calenta amb melindros o cotonets de sucre. A més, també recomanem una bona tertúlia a posteriori per tal de comentar les situacions més divertides de la pel•lícula, o els personatges que més ens han cridat l’atenció. Aquesta última part no només potencia la comunicació en família sinó que també promou la imaginació, la flexibilitat mental i la cultura general dels més petits.

6. Teatre per a infants

Els espectacles teatrals, com els llibres, són capaços de despertar la imaginació dels més petits i mostrar-los un món on tot és possible. Per aquesta raó, i sempre que en tinguem l’opció, és convenient anar amb els més petits al teatre i gaudir d’obres tant clàssiques com contemporànies. Aquesta és, sens dubte, una bona manera de passar el Nadal amb els nens i de compartir bons moments amb ells.

 A Macrolim Grup som experts en lleure educatiu. Necessites assessorament? Contacta amb nosaltres: Ens encantarà ajudar-te!