Quan parlem de neteja a les escoles ens referim a la higiene, la netedat i l’ordre. Malgrat això, els seus beneficis van molt més enllà de mantenir les aules ordenades, les taules sense taques, les papereres buides o les llibreries i els terres sense pols. Voleu conèixer els altres avantatges d’higienitzar i desinfectar els centres educatius?

Menys malalties i contagis

Un dels principals avantatges de la neteja a les escoles és, precisament, la prevenció de malalties. I és que en higienitzar i desinfectar superfícies, ventilar aules i gestionar residus, també eliminem brutícia, virus i bacteris. A més a més, reduïm el risc de contagi. Així doncs, en un moment de pandèmia com l’actual és clau per a la salut dels més petits i dels seus familiars.

Més productivitat

Poques vegades es parla d’això, però és un altre gran benefici de la neteja a les escoles. En mantenir les aules netes i en ordre, fem més agradable l’espai de treball, eliminem objectes que ens puguin desconcentrar i, d’aquesta manera, afavorim el rendiment de professorat i alumnes. Un avantatge que podem extrapolar a qualsevol altre espai de la nostra vida: oficina, casa o biblioteca.

Més gana

Una bona higiene no només afavoreix el rendiment dels més petits, sinó també la seva gana. I és que, si el menjador escolar està net i desinfectat, la confiança augmenta i, amb ella, la predisposició a menjar. Us agradaria dinar en un espai brut, desordenat i amb la vaixella plena de taques? Als infants tampoc.

A més de ser clau per a la seva salut, és important per a transmetre bons hàbits d’alimentació i conducta. Un espai higiènic promou un bon comportament a la taula, el respecte pels estris i un hàbit de netedat i ordre.

Un dels beneficis de la neteja a les escoles? Garanteix l'ordre i salubritat als menjadors escolars

Més respecte pel seu entorn

No hi ha una millor manera d’aprendre que l’exemple. Si volem que els infants llegeixin, hauran de veure’ns llegir. Si volem que s’alimentin de manera saludable i equilibrada, hauran de veure’ns menjar fruita, verdures o peix. I si volem que cuidin les seves pertinences i que mantinguin els espais nets i en ordre, hauran de veure’ns fer el mateix. La desinfecció i neteja a les escoles és essencial per a aconseguir-ho.

Millor imatge

Ho hem parlat en incomptables ocasions: la nostra empresa, organització o escola parla de la nostra filosofia i manera de treballar. Si està neta i en ordre, transmetrà valors positius als nostres clients: dedicació, preocupació, cura pel detall. Però si en canvi està bruta, es relacionarà amb deixadesa, falta de compromís i desorganització. Volem que famílies i alumnes s’emportin aquesta impressió del nostre centre? Llavors caldrà invertir en higienització i desinfecció.

 A Macrolim som experts en neteja a les escoles. Necessites assessorament? Contacta amb nosaltres i t’ajudem.