L’estiu arriba fort aquest any, i per això a Macrolim Grup volem fer un recordatori de com protegir de la calor els més vulnerables. En aquest sentit, la gent gran és la que més pateix les altes temperatures, així com els nens i les dones embarassades.

En aquest article ens centrarem especialment en la gent gran, ja que són un dels col·lectius que millor coneixem gràcies a la nostra experiència de més de 30 anys en la gestió de residències a Catalunya. Macrodiet es dedica a la gestió del servei de menjadors i el departament Macrolim es dedica a l’assessorament i gestió de la neteja de les zones comunes, zones nobles (incloent-hi l’abrillantat), vidres, dormitoris, etc.

Tot i així, les recomanacions que presentem a continuació són vàlides per a totes les persones grans, ja visquin en residències, a la seva pròpia llar o amb els seus familiars.

Recomanacions per protegir els més grans de la calor

1. Evitar sortir al carrer durant les hores centrals del dia

Les temperatures augmenten sensiblement entre les 11.00 del matí i les 18.00 de la tarda, vorejant els 40 graus o fins i tot superant-los els dies més calorosos de l’any.

Es tracta de temperatures extremes que podrien descompensar fàcilment les persones grans. Per això, durant l’estiu és molt important assegurar-se que no surtin a l’exterior durant aquesta franja horària.

2. Augmentar el consum de líquids

Un altre aspecte fonamental per protegir els més grans de la calor és assegurar-se que estiguin ben hidratats. Això pot ser tot un repte, ja que la gent gran sol tenir menys set i els costa prendre la quantitat d’aigua recomanada (entre 1,5 i 2 litres diaris segons la SEGG).

Per altra banda, cal evitar les begudes gasoses i les begudes amb alcohol.

3. Reduir l’activitat física en la mesura del possible

L’exercici físic aporta múltiples avantatges a la gent gran, no només a nivell físic sinó també mental i emocional. Tanmateix, quan arriba l’estiu és important adequar el tipus i la intensitat dels exercicis, així com controlar l’hora i el lloc on es practiquen aquestes activitats.

Les propostes d’activitat haurien de ser, doncs, molt més controlades que durant la resta de l’any i enfocades a promoure’n la salut cardiovascular.

4. Portar una dieta més lleugera

La gestió del menjador d’una residència implica no només oferir una alimentació saludable i equilibrada, sinó també adaptar-la al llarg de les estacions.

Des de Madrolim Grup, i específicament des de la nostra divisió Macrodiet, experta en la gestió de menjadors, dissenyem menús adaptats als mesos d’estiu. Aquests inclouen més quantitat de fruites i hortalisses fresques, receptes més lleugeres i un gran percentatge d’elaboracions que se serveixen fredes.

D’aquesta manera aconseguim digestions més lleugeres, a més d’aportar un extra d’hidratació i refrigerar el cos.

Així és com Macrolim Grup contribueix al benestar de la gent gran

A Macrolim Grup vetllem pel benestar de totes les persones i entitats a qui oferim els nostres serveis de neteja, manteniment, restauració col·lectiva i lleure educatiu.

La nostra missió és assolir l’excel·lència en tot allò que fem, sabent que això repercuteix en la qualitat de vida i la satisfacció dels beneficiaris.

Si vols conèixer més sobre la nostra manera de treballar o vols fer-nos alguna consulta, estarem encantats d’atendre’t al següent link.