No ho és ni la localització, ni el personal, ni els esmorzars. El més important per a un client a l’hora d’escollir un hotel o apartament turístic és, en primer lloc, el preu i, després, la neteja. No ho diem nosaltres: ho afirma la cadena Leonardo Hotels a l’estudi que va encarregar a una empresa independent per a determinar els criteris pels quals un client triava un allotjament o un altre.

No és estrany. El preu afecta directament a les nostres butxaques, i la higiene i desinfecció ho fa a la nostra salut. Dos conceptes que, amb la Covid-19, han pres més rellevància i s’han convertit en determinants del nostre dia a dia.

Així doncs, com garantim la neteja dels apartaments turístics i els fem més atractius a les reserves?

1. Protocol de neteja

Tant se val que siguem petits propietaris o que disposem de molts allotjaments vacacionals. Si volem garantir la neteja dels apartaments turístics, haurem de comptar amb un protocol d’actuació. És a dir, amb una guia que reculli les àrees i metodologia de neteja que calgui aplicar i que garanteixi la higiene i desinfecció completa dels pisos de lloguer.

Aquest manual hauria de fer referència als diferents espais i incloure tasques com:

 • Ventilació d’habitacions, cuina, bany i zones comunes.
 • Revisió, neteja i desinfecció d’aixeteria, desguassos, piques i cisternes (en el cas del bany).
 • Neteja i desinfecció del forn, microones i frigorífic.
 • Neteja i desinfecció de mampares, banyera, dutxa i taulells
 • Neteja i desinfecció de baranes, passamans i interruptors de la llum.
 • Neteja i abrillantat de vidres i miralls.
 • Desempolsat d’armaris, superfícies i objectes decoratius.
 • Buidatge de papereres: retirada i reposició de bosses d’escombraries.
 • Reposició de paper higiènic.
 • Airejat de matalassos i coixins.
 • Renovació de roba de llit i de bany.
 • Escombratge o aspirat del sòl i fregat de superfícies.

El protocol de neteja d'apartaments turístics ha d'incloure les diferents zones de la casa.

2. Professionals experts

Tothom pot fer un llit, però no tothom té el coneixement i habilitat per a fer-lo perfecte: sense arrugues, amb tècnica, i després d’haver-lo airejat correctament. És el mateix si parlem del lavabo o la cuina; un o una professional de la neteja és l’única persona capaç de desinfectar-lo com cal. Per tant, és important comptar amb una plantilla especialitzada i amb experiència en apartaments turístics i hotels com la de Macrolim Grup que, a més a més de fer bé la seva feina, la faran en el menor temps possible.

3. Equipament i productes especialitzats

De la mateixa manera que necessitem professionals experts, també cal disposar d’equipament i productes especialment dissenyats per a aquesta fi. Els articles d’higiene i desinfecció cal que netegin correctament, però també cal que aportin una aroma agradable a l’espai i que garanteixin la salut dels hostes, els treballadors i el medi ambient. A Macrolim Grup utilitzem productes homologats, d’alt rendiment i amb el menor impacte per al planeta.

4. Serveis extres

La neteja d’apartaments turístics no se cenyeix a la desinfecció de cuina i banys o a l’aspirat i fregat de superfícies. També inclou altres apartats com la rentada de llençols, tovalloles i parament de la llar comestovalles, tovallons i draps, la substitució i neteja de cortines i moquetes i, fins i tot, la revisió o reparació d’electrodomèstics, aixetes i canonades. Disposar de la garantia necessària per a abordar cadascun d’aquests serveis és fonamental. I a Macrolim Grup incloem, en el cas que el client ho precisi, els serveis de bugaderia, rènting de roba de llit i bany, i, també, de reparació.

 A Macrolim Grup som experts en neteja d’apartaments turístics i hotels. Necessites assessorament? Contacta amb nosaltres i t’ajudem.